Lezingen en workshops

Symbolen en mystiek staan voor een integrale en verbonden ervaring die de dualiteit van lichaam en geest te boven gaat. Het gulden midden of phi is het oudste algoritme dat de poort naar een hoger bewustzijn openzet. Occulte wetenschap die naar Plato en Pythagoras leidt. Het mysterie betreft een kwantumsprong van het persoonlijke bewustzijn naar het verbonden veld of Akasha. Ons brein voorziet de kosmische Adem van een persoonlijk perspectief. In het scheppingsverhaal is de eerste mens Adam niet belast met genetisch materiaal. Adem kan van zijn conditionering worden verlost. Tabula rasa, schone lei. Ons diepste verhaal gaat over de maagdelijke bevruchting van het lichaam (hart), ook wel Christus bewustzijn genoemd.

FAQ items aan het laden...

Moed en vertrouwen kunnen gevonden worden door angst en eenzaamheid te delen.
De meest waardevolle investering is de investering in jezelf. 

Inspiratie-wandeling

Al wandelend van gedachten wisselen, inzicht krijgen en meer begrijpen van jouw binnen- en buitenwereld. Is het leven een complot of een mysterie waar we met het verstand niet bij kunnen? Wat is magie? Kun je toveren met liefdesenergie? Idealisme versus narcisme. Staten van bewustzijn en gemoedstoestanden. Het gulden midden. Coping mechanismen van het autonome zenuwstelsel: vechten-vluchten-bevriezen-pleasen-fantaseren. Trauma gerelateerd aan een fysieke gebeurtenis dan wel een perceptie van onveiligheid. Hooggevoelig en HSP. Een verhoogde staat van alertheid en onverschilligheid. Faalangst en andere angsten die tot een dissociatie van lichaam en geest (verstand en gevoel) zijn te herleiden. De lichamelijke uitlijning van hoofd en hart die tot geestelijke verlichting kan leiden. Wandeling rondom Ootmarsum of op Landgoed Twickel in Twente.

Yoga is bodywork waarin de geest zowel liefdevolle waarnemer als registrator van intrinsieke gevoelens is.

Zelfhelende yoga

Yoga en Pranayama; Voor de beheersing van de vitale levensenergie speelt ‘Adem’ een onbewuste rol. Via het middenrif of het diafragma kan de spanning in het sympatische deel van het autonome zenuwstelsel (het lichaam) worden ervaren. Een inademing of inspanning wordt gevolgd door uitademing en ontspanning. Trauma dat in het lichaam is opgeslagen kan door toepassing van deze kennis door het lichaam emotioneel worden losgelaten. Door meditatie neem je het denken waar. Omdat het verstand in de asana ‘zit’ of door ontspanning aan zichzelf voorbij gaat, kan het lichaam spontaan helen in een ‘vrije ruimte’ die tijdloos is. In een blog komt Erik terug op de kosmische verbinding die door het ontdooien van de ‘vagus nerve’ het lichaam weer in de universele Geest van liefde brengt. In en na de yogales is er ruimte voor zelfreflectie.

Lees de blog van Erik, klik hier